Żuromińscy taekwondziści z kolejnymi medalami

W Strzegowie odbyły się Mistrzostwa Mazowsza z cyklu Pucharu Polski PFT. Żuromińska grupa taekwon-do pod okiem trener Katarzyny Gromowskiej znów odniosła wielkie sukcesy. Tym razem nasi zawodnicy zdobyli piętnaście medali.

Olgierd Markowski

redakcja@kurierkurierzurominski.pl

W Strzegowie odbyły się Mistrzostwa Mazowsza 2017 z cyklu Pucharu Polski PFT. Organizatorami imprezy byli Piotr Grącki 4 DAN i Dyrektor Zespołu Szkół w Strzegowie Wiesław Popek.

Do Strzegowa pojechało jedenastu zawodników żuromińskiej sekcji Taekwondo pod okiem trener Katarzyny Gromowskiej 3DAN. Dla danych grup wiekowych odbyły się konkurencje: walki bong matsogi (walki miękkim kijem), walki semi contact (walki przerywane), układy formalne, testy siły, testy szybkości – czurugi, dollyochagi, techniki specjalne – nopichagi.

Naszych jedenastu zawodników spisało się rewelacyjnie, a każdy z nich zdobył choćby jeden medal. Żurominianie przywieźli aż pietnaście medali – 6 złotych, 7 srebrnych i 2 brązowe.

Wyniki żuromińskich zawodników taekwon-do:

Michał Stańczak (kadet 1 dan) – II miejsce walki bong Matsogi, I miejsce układy formalne

Mateusz Ejnik (junior młodszy 4 cup) I miejsce testy szybkości

Natalia Komorowska (młodzik 4cup) – I miejsce walki bong Matsogi – 125 cm.

Nikodem Potorski (młodzik młodszy 10 cup) – II miejsce walki bong Matsogi – 125 cm, II miejsce testy szybkości

Kaja Wróblewska (młodzik młodszy 10 cup) – II miejsce walki bong Matsogi – 125 cm.

Filip Kubiński (młodzik młodszy 10 cup) – II miejsce walki bong Matsogi – 125 cm.

Kornelia Turowska (kadet 1 dan) – I miejsce walki bong Matsogi, I miejsce układy formalne

Krzysztof Rakoczy (młodzik młodszy 8 cup) – I miejsce testy szybkości, II miejsce walki bong Matsogi – 125 cm.

Wojciech Karpiński (młodzik młodszy 9 cup) – III miejsce walki bong Matsogi – 115 cm.

Natalia Michalska ( młodzik młodszy 10cup) – III miejsce walki bong Matsogi – 125 cm.

Michał Lech (młodzik 10cup) – II miejsce walki bong Matsogi – 135 cm.

Dodaj komentarz

Kliknij by dodać komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.