Piłka nożna. Szczypiorniści Wkry Bieżuń w najlepszej ósemce na Mazowszu

Podopieczni Daniela Liszewskiego szczypiorniści Wkry Bieżuń awansowali do najlepszej ósemki zespołów w województwie mazowieckim. Po czterech turniejach zajęli oni w swojej grupie drugą lokatę i wywalczyli awans do rozgrywek I ligi.
M�odzie�owy zesp� szczypiornist�w Wkry Bie�u� zagra w I lidze

Michał Osiecki

m.osiecki@kurierkurierzurominski.pl

Zakończył się pierwszy etap rozgrywek wojewódzkich na Mazowszu. Po czterech turniejach piłki ręcznej po dwa najlepsze zespoły z trzech grup oraz dwie drużyny z trzecich miejsc z najlepszym bilansem awansowały do I ligi. W tym gronie znalazł się także zespół z powiatu żuromińskiego – Wkra Bieżuń.

Bieżunianie zajęli drugie miejsce w swojej grupie tuż za pierwszym zespołem Wilanowii Warszawa. W ośmiu spotkaniach podopieczni Daniela Liszewskiego zdobyli dziesięć punktów, tyle samo, co trzeci Orzeł Zawidz. Nasz zespół legitymował się jednak lepszym bilansem spotkań i zajął wyższe miejsce, co dało bezpośredni awans.

– Aby podnosić swoje umiejętności potrzeba nam regularnej gry – mówi szkoleniowiec zespołu Daniel Liszewski. W powiecie oprócz nas nikt nie gra w piłkę ręczną, a my chcemy przygotować się do rejonowego turnieju, chcemy walczyć o najwyższe miejsca – dodaje.

Poza bieżuńską Wkrą i zwycięzcą grupy Wilanowią I Warszawa awans uzyskały UKS Kontra Warszawa, Agrykola Warszawa, MUKS 21 Płock, SKF Wisła Płock, a także dwie najlepsze drużyny z najlepszym bilansem z trzecich miejsc – Orzeł Zawidz i Niedźwiadek Węgrów.

Pierwszy mecz zespół z naszego powiatu rozegra z MUKS 21 Płock.

– Teraz czekają nas mecze z bardzo dobrymi zespołami, uczniami szkół, które ukierunkowane są tylko na piłkę ręczną. Przed nami trudne zadanie, ciężka walka o punkty, ale będziemy starać się z całych sił – kończy trener Daniel Liszewski.

Tabela:

1. UKS Wilanowia I Warszawa 8 16 199-58

2. MKS Wkra Bieżuń 8 10 155-110

3. UKS Orzeł Zawidz 8 10 156-166

4. UKS Wilanowia II Warszawa 8 2 90-167

5. UKS Nike Ciechanów 8 2 59-158

   

Dodaj komentarz

Kliknij by dodać komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.